U bevindt zich hier: Startpagina » Vallejo » Train Weathering

Train Weathering

Train Weathering

'Vallejo Train Colors:'

Train Colors is een speciale serie voor het schilderen en weatheren van stoom lokomotieven

Het verf en weathering proces;
Allereerst moet me kijken naar de historische periode waar de lokomotief wordt gesitueerd en wat voor werk
het gedaan heeft

De methode is als volgt
1. Haal de bovenzijde van de trein er af om het gemakkelijker te maken om de wielen en het chassis te weatheren

2. Splits de tender van de lokomotief om het model hanteerbaar te maken.

3. Gebruik Liquid Mask (73.008) met een oud penseel om alle details te beschermen die niet geverfd moeten worden; de ramen, het glazen windscherm, de decals en de koplampen.

4. Start het weathering proces vanaf de onderzijde en werk vanaf daar naar boven toe. Gebruik een ronde kwast met de kleur Basic Red (73.007) op de as uiteinden en laat het gedegen drogen

5. Mix de gewenste weathering kleur met de kleuren Basic Rust (73.001) en Dirt (73.005) voor de wielen, de wielkasten en het chassis. Breng het geheel aan met een ronde kwast terwijl je de wielen met de hand draaid. De aandrijfstangen worden een vettige effect gegeven met Grease & Oil (73.002) met een ronde penseel en een wattestaafje.

6. De contactpunten waar de wielen de rails raken moeten onmiddelijk gereinigd worden met alkohol of Airbrush Cleaner.

7. The weathering kleur moet worden gedry-brushed totdat het gewenste effect is bereikt. Diverse andere onderdelen zoals het draaibare onderstel worden ook met een platte kwast geweathered

8. Mix nu de kleuren voor de bovenbouw en de tender. Voor geroeste onderdelen een mix van Basic Rust (73.001) en Basic Red (73.007). De kleur kan naar wens donkerder gemaakt worden met Basic Brown (73.004) en Dirt (73.005)

9. De bovenbouw en tender moet in dunne lagen geschilderd worden met een ronde kwast om het gewenste effect te krijgen. Laat de kleuren wel tussendoor goed drogen. Water vlekken kan men maken met Chalk White (73.006) gebruik makend van bijv een watte staafje. Als het effect te sterk wordt kan men het weer bijwerken met de weathering mix kleur.

10. Gebruik de kleur Grease & Oil (73.002) voor drybrusing de bumpers

11. Zet de lokomotief in elkaar. Verwijder de liquid mask met een oude borstelig penseel.

12. Een van de laatste stappen is om kolen toe te voegen aan de tender. Gebruik wel de juiste schaal kolen. Gebruik Mat Vernish(73.009) al lijm voor de tender en de kolen en strooi de kolen in de tender. Meestal liggen er wel een paar stukken kolen op de randen van de tender liggen en op de stookplaat. Daarna gebruik je Grease & Oil (73.002) om de juiste glimmende effect te geven.

13. Als er al kolen in de tender waren dan raden wij aan de kolen met Grease & Oil (73.002) om het glimmende effect te krijgen en wanneer dit droog is, af te werken met Mat Varnish (73.009). op de kolen om weer een doffer effect te krijgen. Het eindresultsaat bestaat uit glimmende en doffe gedeeltes.

14. De meest belangrijke gedeeltes van de lokomotief highlighten door voorzigtig te dry-brushen met verdunde Chalk White (73.006).

15. De hoeveelheid weathering hangt af van het gebruik van de lokomotief. Met Basic Brown (73.004) en Chalk White (73.006) en Dirt (73.005) kan men een versleten uiterlijk maken. Met Steel (73.003) kan je blank staal plekken maken waar de verf van totaal van afgesleten is.

16. Met Mat Varnish (73.009) kan je de matte delen van het gereed zijnde model beschermen.