U bevindt zich hier: Startpagina » Vallejo » Verschil acryl en olie verf

Het voertuig en het bindmiddel van olieverf is lijnzaadolie of een andere drogende olie , terwijl water dient als vehikel voor een emulsie van acryl polymeer dat het bindmiddel in acrylverf . Zo wordt van olieverf gezegd dat op oliebasis is, en van acrylverf dat het op waterbasis is .

De belangrijkste praktische verschil tussen de meeste acryl en olieverf is de inherente droogtijd . Oliën zorgen voor meer tijd om kleuren te mengen en zelfs glazuren passen over onderschildering . Het langzaam drogen aspect olie kan worden gezien als een voordeel voor bepaalde technieken , maar in andere opzichten wordt bemoeilijkt de kunstenaar probeert om snel werken . De snelle verdamping van water uit gewone acryl verflagen kan worden vertraagd door het gebruik van acryl- vertragers . Vertragers algemeen glycol of glycerine gebaseerde additieven . De toevoeging van een vertrager vertraagt de verdamping van het water .

Olieverf kan het gebruik van oplosmiddelen zoals terpentine of terpentijn te dun de verf nodig en schoon te maken , deze hebben over het algemeen een zekere mate van toxiciteit en zijn vaak te vinden verwerpelijk Olieverf films kunnen steeds geel en broos geworden met de tijd en verliezen veel van hun flexibiliteit in een paar decennia . Daarnaast moet de regels van " vet over mager " worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de verflagen duurzaam zijn.

Olieverf heeft een hogere pigment lading dan acrylverf . Lijnolie heeft een kleiner molecuul dan acryl, olieverf is in staat om aanzienlijk meer pigment absorberen . Olie biedt een andere brekingsindex dan acryldispersies , het meegeven van een unieke "look and feel " van de daaruit voortvloeiende verflaag . Niet alle pigmenten in olie zijn verkrijgbaar in acryl . Pruisisch blauw is onlangs toegevoegd aan de acrylverf . Acrylverven tegenstelling olie , ook fluorescerende .

Als gevolg van meer flexibele aard en meer consistente droogtijd tussen kleuren acryl 's , heeft de schilder niet om het " vet over mager " volgen regel van olieverf , waar meer medium moet worden toegepast op elke laag om te voorkomen dat kraken . Het duurt gewoonlijk tussen vijftien tot twintig minuten per laag acrylverf om te drogen . De snelle droging van de verf de neiging om het mengen van kleuren en het gebruik van nat - in - nat techniek in olieverf ontmoedigen . Hoewel acryl vertragers droogtijd kan vertragen tot enkele uren , blijft een relatief sneldrogende medium en de toevoeging van te veel acryl retarder kan voorkomen dat de verf altijd goed drogen .

Ondertussen acrylverf zeer elastisch is , die scheurvorming voorkomen voorkomt. Bindmiddel Acrylverf is acrylpolymeeremulsie; Als dit bindmiddel droogt blijft de verf flexibel